Preparació al Part i Acompanyament del Pare

El curs aporta un conjunt d’eines tant per les mares com per els pares, les quals tenen com a objectiu viure un embaràs, part i naixement amb harmonia.

En les classes de ioga específic, es fan postures, moviments, respiracions relaxacions i per anar obrint la pelvis,  per millorar la posició i estructura del cos, i preparar-lo pel part. Es tracta d’anar-se adaptant a aquesta etapa en constant transformació.

La preparació al part és continua durant cada sessió de ioga. El treball es fa a nivell, físic, emocional i mental. Es practiquen postures per parir de la manera més còmoda per la mare i per facilitar la sortida del nadó. Són pràctiques senzilles i fàcils que practicades progressivament van aportant confiança i seguretat, a la mare i també al pare. Amb el pas de les sessions de treball, les embarassades tenen recursos que permeten viure aquesta etapa amb més consciencia, serenitat, satisfacció, plenitud i alegria, aconseguint una comprensió  global de tot el procés.

S’entrega un dossier amb informació bàsica que inclou: postures, sèries de postures, moviments, i respiracions pel part,  que es podent practicar a casa. Imatges i articles diversos per comprendre la importància d’una bona preparació. I recomanacions per facilitar un part sense presses i el més normal possible.

El curs inclou, un massatge que es fa a partir del 6e mes per ajudar a la circulació dels líquids del cos i la connexió amb el bebè. Així mateix, una Xerrada pràctica sobre l’Acompanyament del Pare en el moment del part, on s’explica la importància de la seva presència i com actuar per facilitar el part.

Les classes de ioga tenen efecte més enllà del part,  doncs el cos es recupera amb més facilitat. Un cop a casa ja amb el nadó, es  poden anar fent els exercicis mentre tot es va ajustant tranquil·lament al nou ritme de vida.

D’aquesta manera les mares i pares, es preparen per comprendre molt millor el que comporta aquesta etapa de la seva vida, única i transcendental; és a dir, tenen la possibilitat de comprendre què significa SER PARES, i anar creant  vincles sòlids, des de l’inici del camí de portar una nova vida al món.

Aquesta globalitat en el treball i forma de plantejar l’arribada d’un fill/a fa que es tinguin més possibilitats de tenir un SER amb llibertat, respecta, equilibri, en definitiva tenir eines per una arribada al món amb harmonia.

L’experiència de les persones que ho han viscut d’aquesta manera confirma que els nadons arribats al món, els progenitors dels quals aconsegueixen comprendre globalment el concepte de SER PARES, són nadons que demostren una actitud més oberta, més social, plens de vitalitat i d’alegria.