prenatala

Ioga i Embaràs, Preparació al Part i Acompanyament del Pare en el Part

L’embaràs és un període de la vida sotmès a profundes transformacions físiques, emocionals i mentals. Per preparar-se es proposa seguir classes de Hatha Ioga de forma regular, a partir de la 16  setmana, treballar a casa fent els exercicis, i assistir als tallers específics de preparació al part, per tal que aquesta etapa Única de la vida es pugi viure de manera més conscient i harmoniosa, adaptant-se als canvis que viu el cos, i preparant-se pel part  per viure’l amb més seguretat i confiança.

CLASSES

La pràctica del Ioga ajuda a millorar la posició, l’estructura del cos, la respiració, i a anar-se adaptant a aquesta etapa en la que el cos està en constant transformació. Poder retrobar l’equilibri en un cos que canvia dia a dia i poder ser conscient del nou ésser que creix dins. Amb els exercicis s’aprèn a moure, alliberar i a saber col·locar la pelvis per evitar problemes lumbars i de ciàtica. Es tonifica també la zona perineal i aprenem a relaxar-nos. El treball en la columna vertebral, ajuda a evitar tensions posturals que provoquen mals d’esquena. S’optimitza la respiració, sent conscient de la importància de respirar tant per la mare com pel fill/a. Treball que es reforça amb els tallers i la pràctica regular a casa.

Les classes de ioga es poden fer amb grups setmanalment i tenen efecte més enllà del part,  l’experiència demostra que el cos després del part es recupera amb més facilitat. Un cop a casa ja amb el nadó, es  poden anar fent els exercicis mentre tot es va ajustant tranquil·lament al nou ritme de vida.

TALLERS

Durant l’embaràs s’ofereixen tallers personalitzats adaptats a cada període, per poder practicar a casa,  facilitant material que ajuda a prendre més consciencia de la importància de preparar-se davant l’arribada del nou ésser i el canvi de vida que comporta, i poder viure l’embaràs amb seguretat i harmonia.

En diversos tallers aprenem:

  • Postures i moviments específics per obrir la pelvis, flexibilitzar-la i preparar-la pel part, amb entrega de dossier d’exercicis per poder fer a casa i amb articles relacionats amb aquesta etapa de la vida.
  • Massatge específic d’embarassades per millorar el cos, ajudar a la circulació dels líquids i interrelacionar-se amb el bebè, adonar-se de la importància de cuidar-se. .A partir del sisè mes d’embaràs.
  • Respiracions, postures i moviments per realitzar durant les diferents fases del part. Massatge al pit per afavorir l’alletament. Altres pràctiques de massatge per beneficiar i millorar l’estat durant les contraccions, la dilatació i l’expulsió.
  • Acompanyament del pare al part, importància de la seva presencia, s’aprèn a fer un massatge per anar a favor del procés de les contraccions,  i facilitar el part. També s’entrega documentació.

 

El treball es fa a nivell, físic, emocional i mental. Són pràctiques senzilles i fàcils que practicades progressivament van aportant confiança i seguretat, a la mare i també al pare Així les embarassades tenen recursos que permeten viure aquesta etapa amb més consciencia, serenitat, satisfacció, plenitud i alegria, aconseguint una comprensió  global del procés.

D’aquesta manera les mares i pares, es preparen per comprendre molt millor el que comporta aquesta etapa de la seva vida, única i transcendental; és a dir, tenen la possibilitat de comprendre què significa SER PARES, i anar creant  vincles sòlids, des de l’inici del camí de portar una nova vida al món.

L’experiència de les persones que ho han viscut d’aquesta manera confirma que els nadons arribats al món, els progenitors dels quals aconsegueixen comprendre globalment aquest període i es preparen són nadons que demostren una actitud més oberta, més social, plens de vitalitat i d’alegria.

Professora: Marta Capdevila – Massatgista: Natalie Soave

Aquí us deixem un video interessant per si us pot interessar: